Tar tillbaka...

Tar tillbaka det jag skrev om Starpilots. Den var ju riktigt bra. Som gammalt Fame Factory fan var jag glad att få höra Johan Becker!

Nu bär det av hemåt. Ska "bara" få i mina trötta grabbar i pyjamasar och vidare till bilen...

Anmärkningsvärt!

Jag har jobbat två veckor utan vab. Inte dåligt! Nu har storebror ont i örat, så det lär ju inte hålla...

Go girls!Hoppas att det blir tjejernas kväll i Malmö! Agnes och Sarah till Globen och Anna och Maria till andra chansen. Hoppas också att vi slipper Torleifs. Jag får krupp på alla töntiga gubbar! 80-tals grabbarna i Star Pilots känns väl också sådär, men de kanske kan överraska.

Kommer att sitta i bilen på väg hem under tv-sändningen, men min bästa ägodel digitalboxen är laddad! Ska snabbspola mig igenom härligheten när grabbarna somnat. Jag är helt snabbspolningsskadad, kan inte titta på något utan att i alla fall få spola förbi reklamen.

Har just nu typ 40 timmars tv och film som jag inte sett. Undra när jag ska göra det...


Irriterande

Det mest irriterande i trafiken: Bilar som bromsar i först och blinkar sedan.

Annat irriterande, de som byter fil utan att blinka alls.

Män i volvo som tycker att de kan köra förbi alla i fel fil och sedan knö sig in hur som helst. Hört talas om vävning?

60 km förarna, som kör i 60 oavsett vad det står på skyltarna.

KanonföreläsareHade glädjen att få lyssna till Mia Börjesson i torsdags.  En fantastisk kvinna som pratad eom hur man ka motivera våra elever genom att ändra fokus. Istället för att tala om vad man inte ska göra ska vi fokusera på det positiva. Så självklart egentligen, men det kan inte bara vara på min skola som tenmadagar handlar om droger, anabla, könssjukdomar osv allt i ett avskräckande syfte. Vad vi glömmer att ge är bra förebilder.

Jag tror att vi är ganska bra på motiverande samtal på IV. Inte bara på den skolan jag arbetar, utan överlag. Det ska vara de bästa lärarna som arbetar med den här kategorin elever, inte nyexade. Inte för att de som är nya inte är bra, men de måste en chans att växa in i yrket. På många skolor tänker man inte alls så utan sätter de nyaste på t.e.x. språkvalsengelska och låter de erfarna tyck- och fransktanterna få de lugna grupperna. Orättvist och faktiskt lite korkat. Skulle man då sätta betyg efter vilka resultat eleverna gör, vilket föreslås ibland, skulle resultatet bli helt missvisande.

Mina elever lär aldrig nå MVG, de flesta får inte ens betyg. Betyder det att jag ska få sänkt lön nästa år? Det enda jag gjort är ju att arbeta med att förändra deras kassa manus (som Mia Börjesson kallar det) sin skeva självbild och sitt dåliga självförtroende. Dessutom har jag stöttat dem i situationer de aldrig klarat tidigare, som att genomföra ett prov, skriva en text, läsa en bok. Jag har visat dem att alla lärare inte är hemska utan faktiskt bryr sig om dem.

Men det är kanske inte så viktigt?

Litet avbrott

Vi har ett värstingvirus på vår dator därav avbrottet i mitt bloggande! Nu är jag hos mamma och pappa med grabbarna eftersom Maken ska ha spelning ikväll.

Skönt med lördag och skönt med en rktig vårdag. Tyvärr har jag sovit hela dagen. Är fortfarande lite väl trött efter en arbetsvecka för att det ska kännas helt normalt, men jag mår så mycket bättre än för några månader sedan.

Före jul var det riktig kris. Fattar inte varför jag inte bara gick hem och sov en vecka. Just det gjorde en kollega i går. Jag var tyvärr inte på plats på jobbet igår. Hade möte i stan. Tråkigt, jag hade velat prata med henne innan! Tycker att hon fått för lite stöttning, när det varit väldigt tydligt att hon mått dåligt de senaste veckorna. En tyvärr vanlig lärarkommentar när någon tycker att det är jobbigt i någon klass är "jag har i alla fall inga problem med dem". Inte det bästa att säga till en knäckt kollega och definitivt inte alltid sant.

Kan säga att något sådant aldrig skulle förekomma i mitt arbetslag. Jag är glad att det jag jobbar där!

Gulligt avsked!

Var borta igår kväll och när min något lillgamle äldste son sa hejdå lät det så här:

Hej då mamma! Ha det så gott nu. Ät god mat mamma. Här får du några klappar som du kan ta med dig!

Sötnos!

Hyfsat pinsamt

När jag lämnade på dagis idag kom jag samtidigt som en annan mamma. Försökte småprata lite trevligt trots att vi som vanligt var sena.

Då sa lillebror högt och tydligt: Vilken gammal mamma det var!

Hjälp, visste inte vilket håll jag skulle titta åt...

Det hjälper kanske?

Kanske fungerar mitt halsband som jag köpte på Naturhistoriska. Jag känner mig mer avslappnad. På något sätt har jag landat i att det inte finns så mycket jag kan göra just nu. Gruppen fungerar bra, lokalerna är visserligen tillfälliga, men det fungerar. Så får det vara ett tag. Till nästa år måste det vara löst.

Hade möte med flyktingmottagningen idag och det är väldigt osäkert hur många elever vi får. Kanske fyra, kanske åtta, kanske tolv. Vi vet inte heller hur många av våra nuvarande elever som kommer att vara kvar nästa år. Det kan bli så mycket som tio. Troligen färre, men vi måste ha en beredskap för drygt tjugo elever, kanske trettio. Vi får se!

En rätt bra dag i alla fall. Ska springa ut till mitt arbetsrum och försöka haffa min kollega för ett snabbt snack eftersom han vabar imorgon. Alltid är det någon unge som är sjuk hos honom eller hos mig.


Fantastisk disktrasa!

Disktrasa Fredde - Till din hushållsnära tjänst

Ja, vad kan man säga?! Den talar för sig själv. Jag skulle gärna torka diskbänken med disktrasan Fredde. Underbar!

Finns på missjuniversum.se


Söt kusinpresent!

Hoppdjur Ren

Pojkarnas kusin fyller ett år om ett par veckor och idag beställde jag den här i present till honom, en hoppälg. Finns på missjuniversum.se för 295 kr. Mina grabbar har en rosa häst som de älskar. Storepojken fick den i ettårspresent av en kompis till mig och han älskade verkligen att rida på den när han var lite mindre. Nu när han är 3,5 år är det inte lika ofta den används. Tyckte i alla fall att den här älgen var supersöt!  Det fanns en rosa elefant också!               

Trevlig dag!

Eleverna slutade två idag, men ingen gick hem. De satt kvar med resterna av fettisdagsfikan och pratade stapplande svenska blandat med engelska, arabiska, sorani, urdu, farsi, turkmani och dagen till ära även hindi och norska eftersom vi hade en gäst från Indien som varit på vår skola under veckan. De senaste månaderna hade hon studerat på en norsk folkhögskola, därav norskan. Fantastiskt trevligt!

Det är spännande hur mycket vi faktiskt kan kommunicera trots att några av dem bara gått i svensk skola i två veckor. Med mycket kroppsspråk och diverse tolkar fungerar det riktigt bra!

Klockan halv tre fick vi köra ut dem eftersom det var dags för vår handledning. Underbart!Äntligen!

Jag gör en Gert Fylking, fast tvärtom. Jag kände verkligen "äntligen", ingen ironi alls, när jag såg att Fatima får namnsdag. Tycker inte direkt synd om Regina Lund faktiskt och tycker att en kommentar som "det ska vara svenska namn i en svensk almanacka" är både korkad och ja, korkad. Vad är ett svenskt namn? Gurli, oj nej det var visst indiskt. Oj, oj, oj jag blir helt matt...

Möjligen blir jag lite fundersam över varför Roy inte tas bort istället för Regina utifrån ett genusperspektiv.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article4489206.ab

Trilogin avslutad!

Vila på gröna ängar


Det var nästan lite sorgligt att läsa ut Vila på gröna ängar av Anne B Ragde. Jag älskade Berlinerpopplarna och Eremitkräftorna med alla udda personligheter. Skulle gärna läsa en bok till, mest för att få veta hur champagnepimplande Erlend ska klara pappalivet. Han är en skön figur, men jag skulle inte vilja ha honom nära mig IRL. I denna den tredje boken har Tor dött och Torunn tagit över gården trots att hon egentligen inte verkar vilja det. Torunn är inte så jättekul att läsa om, det blir lite väl svart och jag saknar att läsa om hennes relation till Tor. Erlend och Krumme är fortsatt härliga och både Margido och farfar/farbror växer väldigt.

Väldigt läsvärd!

Riktigt bra musik!

Way To Normal - Folds Ben


Sitter och lyssnar på Ben Folds Way to normal. Riktigt bra! Cologne snurrar just nu och det är en maffig ballad, You don´t know me är en snygg duett med Regina Spector, en annan av mina favoriter. Mycket är lite rockigare, med en del Beatlesinfluenser från Get Back-eran som Errant dog.

Nu lyssnar jag på Spotify, men detta är helt klart en "måste äga CD"!

I like!

RSS 2.0